Kajenje v Evropskem parlamentu

1. januarja 2007 so prepovedali kajenje v vseh prostorih Evropskega parlamenta v Bruslju in Luksemburgu. Takrat so slovenski mediji o tem poročali na veliko, seveda, ker je ravno takrat Bručan napovedal novi protikadilski zakon in vsak argument v prid predlogu je bil več kot dobrodošel. Takoj po sprejetju te uredbe pa so se parlamentarci in drugi zaposleni uprli in so preprosto začeli kaditi povsod. Rezultat? 43 dni pozneje so uredbo preklicali in nazaj vzpostavili kadilske prostore. Zanimivo, o tem preobratu slovenski mediji niso poročali. Le zakaj?

Vir

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Kajenje v Evropskem parlamentu”

 1. ponpet komentira:

  hehe :)

  no, o prepovedovalcih kajenja skozi zgodovino je par stvari tukaj

 2. dr. filomena komentira:

  Slučajno sem prav takrat delala na parlamentu… situacija je bila patetična do katastrofalna. Nek Grk, ki tam dela že par desetletij, mi je 3. januarja dahnil, da je to najbolj žalosten dan v njegovem življenju… ljudje so hodili ven na mraz, veter, sneg, karkoli, samo da so potegnili tistih par dimčkov. Storilnost je precej padla. Potem pa nazaj po starem…

 3. Arlen Pesola komentira:

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already ;) Cheers!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !