Emo galore!

Komentarji na Youtubeu pravijo: “the major shoe-gazers“, “the godfathers of shoegaze“. Temu takrat nismo rekli emo. Niti shoe-gazing. Takrat je to bil navaden dark. En mojih najljubših sweet & sour bandov iz študentskih let. Brata Reid plus Bobby Gillespie na bobnih. Po 10 letih pavze so od 2007 spet na turneji. Na prvem koncertu se jim je na odru pridružila Scarlett Johansson. Ladies and gentlemen – The Jesus And Mary Chain:

The best of – in reverse chronological order

1989: Automatic – Blues From The Gun YouTube slika preogleda

1987: Darklands – Darklands: YouTube slika preogleda

1985: Psychocandy – Just Like Honey YouTube slika preogleda

 • Share/Bookmark

7 odgovorov to “Emo galore!”

 1. tatya00 komentira:

  Majstr Slaven, ti s pa u mal kasnejši nadaljevanki nastopal, he :D Remember the “nope-channel?” :)

 2. Dinozaver komentira:

  Psychocandy mi je res všeč. Ostalih albumov se pa nikoli nisem potrudil poslušati. Ta bend je imel neko hrumečo lahkotnost, ki je danes nikjer več ne zasledim. Vse je v božjomater obteženo in zabremzano. Mogoče zato včasih temu nismo rekli shoegazing. To je moje neskromno old fart mnenje. :)

 3. Mr. Mojo komentira:

  @tatjya00: Oprosti, ampak “nope-channel” res ne prikliče nikakršnih spominov. Pomagaj.

  @Dinozaver: Na JAMC nisem pomislil že leta, potem sem na TV3 slučajno gledal zadnjih nekaj minut Lost in Translation in sem dobil prav tak 80s okus v ustih.

  Meni so ti trije albumi bili res fantastični, čeprav sem imel vse, kar se je dalo dobiti, vključno z raznimi B-sides in podobnimi izdajami. Njihov zvok se mi je zdel tak spectorovski noisy wall of sound, spredaj pa žametni whiney vokal. Juicy.

  Delni off topic – spomnim se koncerta na Kodeljevem, po plati Automatic, ko je znanka, huda “poznavalka” in “fanica” JACM (sej veš, ena tistih, ki je enkrat šla na koncert od Cavea in potem vsem solila pamet), šla razočarana domov, ker je bil sound v pizdi. Zakaj pa je bil v pizdi? Ker je “vse piskal”. No shit, Sherlock.

  Skratka, priporočam. Pa dobi se povsod.

 4. trip komentira:

  Oni bi se znali poleti kaj oglasiti tu v okolici. To bi blo juicy!

 5. tatya00 komentira:

  to mi ni padlo na pamet sploh :P

 6. Ana komentira:

  Automatic! uuujh :D Si vizualiziram v kakšnih okoliščinah se mi vrti ta komad…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !