Kulinarični katolicizem

Moja družina je vse prej kot verna. V cerkev hodimo ob porokah in pogrebih, ali pa kot turisti, otroci pa tudi nismo nikoli bili vzgajani v katoliškem duhu. Vendar se vsako leto dobimo za večje katoliške praznike. Pravzaprav za večja praznika – božič in veliko noč in pripravimo tradicionalni obrok, za božič bakalar (pač Dalmatinci), za veliko noč pa tradicionalni zajtrk s šunko, pirhi in hrenom. Lahko celo rečem, da smo od katolicizma ohranili samo kulinarično tradicijo, vse ostalo smo pa zavrgli. I am not complaining.

Vedno imamo prijeten family reunion in se nabašemo do onemoglosti. Tokrat je velikonočni zajtrk (ob cca 1 popoldne) bil takšen:

Miza

Šunka

Pirhi

Pirhi - closeup

Redkvice

 • Share/Bookmark

8 odgovorov to “Kulinarični katolicizem”

 1. šuši komentira:

  vi ste pozni, pri nas se ob 1h popoldne je že kosilo! Pa če nismo danes zmazali dveh prašičkov sem kr devica marija :D

 2. Marija komentira:

  Užitni običaji se ponavadi ohranijo. Zame pa hren ni bil edina grenka stvar, ki sem jo ta vikend konzumirala. :-)

 3. Dinozaver komentira:

  Zakaj ravno redkvice?

 4. Mr. Mojo komentira:

  Pašejo :)

 5. anna komentira:

  mlada cebula in redkvice so DIVINE. pa prsut tudi…letos se vec nisem sla pisank in sunk…bi pa slednje nadomestila ja, z njim.

 6. Tušc komentira:

  Kje si sosed? Hja, pri nas je bilo enako, miza je komaj zdržala vse dorote, saj poznaš naše. :-) Se javiš na gmail, pls.

 7. Kobrowsky komentira:

  Ja zbipi ščančke. šepo sébej Tvitija!

 8. [...] Stefan Matei wrote an interesting post today onHere’s a quick selectMoja družina je vse prej kot verna. V cerkev hodimo ob porokah in pogrebih, ali pa kot turisti, otroci pa tudi nismo nikoli bili vzgajani v katoliškem duhu. Vendar se vsako leto dobimo za večje katoliške praznike. Pravzaprav za večja praznika – božič in veliko noč in pripravimo tradicionalni obrok, za božič bakalar (pač Dalmatinci), za veliko noč pa tradicionalni zajtrk s šunko, pirhi in hrenom. Lahko celo rečem, da smo od katolicizma ohranili samo kulinarično tradicijo, vse ostalo smo pa zavrgli. I am not complaining. Vedno imamo prijeten dearest reunion in se nabašemo do onemoglosti. Tokrat je velikonočni zajtrk (ob cca 1 popoldne) bil takšen: [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !