Irski prijatelji, glasujte proti v mojem imenu

Dragi irski prijatelji in prijatelji Evrope,

Sem državljan države članice EU. V Sloveniji nam niso dovolili glasovanja o prihodnosti Evrope. Vi, naši prijatelji na Irskem, imate edini pravico in možnost glasovanja o Lizbonski pogodbi, dne 12. junija.

To pogodbo zavračam kot nedemokratično v načinu in vsebini. Prosim, glasujte PROTI tej pogodbi zame, saj je to prvi korak k izgradnji socialne, ekološke, demokratične in miroljubne Evrope.

Peticijo lahko podpišete tukaj.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov to “Irski prijatelji, glasujte proti v mojem imenu”

 1. 359 komentira:

  se bojim, da bodo že iznašli nek birokratski način, kako stvar uveljavit, pa tud če tokrat pade na irskem. birokracija; to je tko kot virus…

 2. Pif Pof komentira:

  Tako je, bolje da Evropa ostane razdrobljena in da se pričkamo do nezavesti, dokler nas Američani in Kitajci ne pokupijo in spravijo na kolena. Ne pravim, da je aktualna evropska pogodba perfektna, ampak če se za take stvari sprašuje ljudi, bodo seveda vedno proti, ker se bojimo sprememb in ker v povezovanju vidimo neko izgubo svobodnega odločanja, ampak dejansko je trdna, povezana in stabilna Evropa edino, kar nam bo omogočalo normalen obstanek v tem globaliziranem svetu. Na žalost je trenutni svetovni ustroj pač tak, da manjši ko si, manj veljaš. Lahko se gremo revolucijo in anarhijo, ampak na koncu bi morali tudi sami nositi posledice, ko bi gospodarstvo začelo propadati in bi ljudje ostali brez služb. Ideali o skrajno liberalni družbi brez birokracije in omejitev so seveda čudoviti, a se samo od njih ponavadi ne da živeti. Svet ni perfekten, perfekcije pa se na žalost tudi ne da ustvariti tako, da se nasprotuje vsemu, kar ne vodi premočrtno proti idealom.

  Smem vprašati, če Mr. Mojo po principu referendumskega odločanja podpira tudi prihajajoči slovenski refendum o pokrajinah? God bless!

 3. Mr. Mojo komentira:

  Boli me kurac, kdo nas pohopsa, če ne morem (so)odločati o tem, kako bom živel. Tukaj se bomo šli neke kao volitve in izvolili bomo neko kao vlado, drkali se bomo med sabo ali nas bodo vodili levi ali desni, liberali ali konzervativci, partizani ali domobranci, kadilci ali protikadilci, socialisti ali kapitalisti, vlada bo pa samo štempljala obligatorne direktive. WTF? Potem pa vsaj ukinimo vlado in zmanjšajmo stroške, sicer jo bomo imeli samo zato, da nam bo še en člen vmes kradel cash.

  Če ne sprejmemo Lizbonske pogodbe, še ne pomeni, da bomo ostali “razdrobljeni” in da se bomo “pričkali”. (Žal) smo združeni in združeni bomo verjetno ostali, dokler nas kakšna velika jeba ne razdruži. Po eni strani komaj čakam, ker se mi ta homogenizacija organsko gabi.

  Ko smo vstopili v EU, smo odločali o tem ali želimo ali ne. Stvar je bila seveda forsirana vsaj desetletje in kakršen koli pomislek glede vstopa je bil (porogljivo) označen kot evroskepticizem. Kakorkoli, imeli smo vsaj možnost odločanja, čeprav samo formalno. Zdaj so nam še to vzeli.

  O pokrajinah ne vem ničesar. Rad bi pa imel možnost odločanja na podlagi relevantnih informacij.

 4. 359 komentira:

  “Svet ni perfekten, perfekcije pa se na žalost tudi ne da ustvariti tako, da se nasprotuje vsemu, kar ne vodi premočrtno proti idealom.” nasprotovat je treba vsemu, kar je slabo!

 5. spookymulder komentira:

  He, he … Mr. Mojo, ti si pa res pravi anarhist, ki bi rad sam odločal o čisto vsem, ker očitno ne zdržiš misli, da nekdo odloči nekaj namesto tebe. Saj po svoje imaš prav, ampak če bi vsi razmišljali na tak način, se svet ne bi nikamor premaknil, ker bi vsi želeli samo odločati, nič pa ne bi bilo odločenega. Lepo je biti sam sebi gospodar, samo včasih je potrebno pomisliti tudi v konceptu “mi” in ne samo “jaz”, da na koncu ne ostaneš sam, ko bi morda vendarle potreboval pomoč drugih. A da ne bo pomote, če bi sam imel možnost odločati, bi verjetno glasoval proti Lizbonski pogodbi, ker mi tako namiguje skeptik v meni. A po drugi strani bi to pomenilo, da bi se spet nadaljnih nekaj let vrteli okrog istega kotla vrele kaše, znova bi šle gore denarja v birokracijo, ki bi na koncu znova iznašla toplo vodo, le da morda z nekoliko drugačnim priokusom in še naprej bi bila zaprta vsa vrata za iskanje novih rešitev, kako v prihodnosti dejansko izboljšati našo (in s tem tudi evropsko) družbo. Zato sem celo hvaležen, da trenutno ne živim na Irskem in mi ni treba odločati o stvareh, kjer bi bila vsaka izbira SLABA. Na žalost si Slovenci ne znamo pomagati in smo si sami (oziroma naši nesposobni politki) preskrbeli referendum o pokrajinah, kjer bo zopet naša izbira v vsakem primeru slaba. Heh, očitno ima tudi možnost odločanja svoje slabe strani …

  @359: Nič ni zgolj dobro, saj je v vsem in vsakomur tudi nekaj slabega. Če je torej TREBA nasportovati vsemu, kar je slabo, je potrebno nasprotovati zares VSEMU IN VSAKOMUR, torej tudi samemu sebi. 359, ali torej nasprotuješ tudi samemu sebi, ali pa se nemara smatraš za perfektnega?

 6. 359 komentira:

  @s&m: nazadnje sem nasprotoval sam sebi pred približno dvajsetimi minutami, ko sem se na vso moč trudil vstati iz postelje, pa čeprav si tega v resnici nisem niti najanj želel.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !