Analiza vzrokov za rezultat irskega referenduma

Janša je danes na vrhu EU izjavil, “da pričakuje, da se bo proces ratifikacije Lizbonske pogodbe nadaljeval tudi po irski zavrnitvi dokumenta” in “da od Irske pričakuje prve analize vzrokov za referendumski “ne”.”

In še komentar k članku, ki ne bi mogel bolje povzeti pričakovanj EU:

gregor666 [ 18:34 ] mnozicni posiljevalec bo analiziral vzroke, zakaj mu je edina, ki jo je vprasal, rekla ne.
 • Share/Bookmark

8 odgovorov to “Analiza vzrokov za rezultat irskega referenduma”

 1. sv3der komentira:

  fantasticen komentar.

 2. Pris komentira:

  Farso ponovitve referenduma razumem v kontekstu stripa Alan Ford:”Namještena utakmica”, kjer je bil v neki pomembni nogometni tekmi, na katero so vsi stavili, sodnik podkupljen in je dosodil sumljivo enajstmetrovko. Štorasti “brazilieros” je jasno falil, sodnik pa je pokazal, da se mora strel ponoviti. Nekaj sličic naprej pa: “… i nakon šestog pokušaja lopta konačno u mreži!”

 3. ponpet komentira:

  če bi vedel, kdo so “Libertas” (oz. “The Libertas Institute Limited”), kdo je “Declan J. Ganley”, s čim se ukvarja in kdo ga financira, kaj počne podjetje “Rivada Networks” (google it, al pa še bolš – wikipedirej), bi bil nad tem “uspehom” dosti bolj skeptičen.

  da je lizbonska pogodba padla, je mogoče še okej. ampak da so to dosegli amerikanci (ja, pač prek ircev, je blo zgleda najlaži in najcnej), je pa dobesedno grobo vmešavanje v notranje zadeve neke skupnosti.

  en citat: “Rad sem svoboden, ampak da me kar naprej nekdo od nečesa osvobaja, mi gre pa res že na živce.”

  tko da – fak of.

 4. Mr. Mojo komentira:

  @ponpet: to vse sem prebral že nekaj časa nazaj in poznam to tezo. Zdi se mi kar verjetna. Vseno mi gre na jetra, da mi prodajajo muda za bubrege, ne da bi me karkoli vprašali. In ne glede na to, kdo je kriv/zaslužen za rezultat irskega referenduma, je v Lizbonski pogodbi kar nekaj stvari, zaradi katerih je niso želeli dati v javno razpravo in so na vse pretege poskusili preprečiti, da bi se referendumsko odločalo o njeni ratifikaciji. Najbolj me je groza tega, da se lahko na podlagi te pogodbe EU sama apgrejda v karkoli drugega in da takrat o tem ne bo v mojem imenu odločal niti Slovenski parlament.

  Če bi bila Lizbonska pogodba dobra in če bi bila transparentna, bi se morda še sekiral zaradi Američanov in njihovega vmešavanja.

  Še vedno se mi zdi da ima njihovo vmešavanje v irski referendum miljonkrat manjši negativni vpliv na moje življenje tukaj, kot ga ima vmešavanje EU v politiko Slovenije kot samostojne in suverene države. Veliko bolj imam poln kurac skrbi EU zame in za mojo prihodnost. Tko da – fak of indid ;)

 5. ponpet komentira:

  ej, če se komu ne da prebrat pogodbe, si je sam kriv. če je ne more, se mu lahko pomaga. če je noče (ali če je ne štek), mu ni pomoči. zakaj bi tak soodločal?

  lizbonska pogodba je žemogoče zanič in bi morda bilo vredno biti proti – vendar pa (nalašč) ne bom (oz. bom zastrigel z ušesi), če mi bojo neke tuje vojaške firme govorile (plačevale), da naj bom proti.

  njihovo vmešavanje v irski referendum je sesulo lizbonsko pogodbo. in če je bilo ameriškemu homeland security in department of defence toliko do tega, da so jo sesuli – če se je tako bojijo! – potem je že nekaj (za nas) dobrega na njej …

  torej – douze points pour les etats-unis … zgleda …

 6. Mr. Mojo komentira:

  Če je nekaj slabo za domnevnega nasprotnika, mora biti dobro za nas? Lizbonska pogodba je verjetno v marsičem slaba za Američane in verjetno dobra za marsikoga v EU, samo bojim se, da to nisva ti in jaz. Niti večina folka. Dokler se bodo oni klali okrog tega, čigave korporacije bodo potegnile več casha, mi bomo pa delali za drobiž, se lahko samo strinjam s tabo – douze points pour les etats-unis. Indeed.

 7. Mr. Mojo komentira:

  Aja, pa še to. Prebrali je nismo, ne zato, ker smo leni, ampak zato, ker jo je nemogoče prebrati. Nemogoče pa jo je prebrati, ker sploh ne obstaja v čistopisu. Menda naj nobena inštitucija znotraj EU ne bi izdala integralne različice besedila Lizbonske pogodbe, dokler ne bo ratificirana. Iskal sem jo, da bi jo prebral, pa tudi nekaj sem se trudil skompajlirat tisto, kar je bilo na voljo, pa preprosto ni šlo. Lažje je najti tumbleweed. Sicer pa – poglej sam, o čem je odločal naš parlament –

  http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/cg00014.sl07.pdf http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/cg00015.sl07.pdf

  Že to je zadosten razlog, da sem proti. Stvar je preprosta – dajte mi za prebrat, odprite javno razpravo, odgovorite na vprašanja o domnevno spornih določbah, ponudite potrebne interpretacije in razlage, potem se bomo lahko pogovarjali o tem, ali smo/nismo za ratifikacijo in zakaj.

  Če bi imel predstavnika v parlamentu, ki bi mu zaupal, da jo je prebral, da jo razume, in da bo odločil v mojem interesu, se morda ne bi bunil.

 8. ponpet komentira:

  “(…) čigave korporacije bodo potegnile več casha (…)

  tiste, ki plačujejo u naš proračun.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !